Welkomairmax asics barbour mizuno celine michaelkors nike okley newbalance nikefree rayban vans

Vroeggeboorte: Wat en Waarom

Problemen in de couveuse tijd

Zelf doen in de couveuse tijd

Verwachtingen

Medische termen

Nieuws

Links

Artikelen en referenties

Boeken

Contact

Awards & Pers

Links

Algemeen
 
De Vereniging Ouders van Couveusekinderen is een vereniging die opvang en begeleiding biedt aan ouders van kinderen, die (veel) te vroeg, te licht of (ernstig) ziek zijn geboren en daarom op een couveuse-afdeling zijn verzorgd.
 
De Vlaamse Vereniging van Ouders van Couveusekinderen.

Ouders Online Thema-pagina


Ouders Online is een onafhankelijke website voor aanstaande ouders en ouders van kinderen tot en met de puber-leeftijd. Bezoekers kunnen onderling informatie uitwisselen, vragen stellen aan deskundigen, en zo'n 20.000 pagina's aan onmisbare informatie raadplegen. De site bestaat sinds begin 1996 en wordt dagelijks door duizenden ouders in binnen- en buitenland bezocht.
 
Startpagina voor couveuse kinderen.
 


Informatie over borstvoeding aan prematuren.

kraam.pagina.nl
Startpagina met kraamtijd links.
 
Startpagina met baby links.
 
Deze website wordt gemaakt door leden van het perinatal research institute Maastricht (PERIM), een onderzoeksgroep  van de afdeling gynaecologie en verloskunde van het academisch ziekenhuis Maastricht en het Onderzoeksinstituut Groei en Ontwikkeling van de Universiteit Maastricht. U kunt er meer lezen over pre-eclampsie of ook het HELLP syndroom of hoge bloeddruk in de zwangerschap.
 
Tussen 1947 en 1975 is in Nederland aan meer dan tweehonderdduizend zwangere vrouwen het DES-hormoon voorgeschreven. Het was bedoeld om de vrucht te behouden. Later bleek DES schadelijk te kunnen zijn voor de gezondheid van kinderen die uit DES-zwangerschappen zijn geboren. Bij DES-dochters is een verhoogd risico op vroeggeboorte vastgesteld. Onder druk van de rechtszaak van zes DES-dochters tegen de farmaceutische industrie is in 1999 een Fonds tot stand gekomen voor DES-betrokkenen. Volg de bovenstaande link voor meer informatie.
Tips en adviezen van een neonatolgie verpleegkundige
Neonatology on the Web: Resources of Interest to Parents of Preemies.
 
A non-profit foundation supporting families with children born six weeks or more before due date.
 
The University of Iowa Health Care, Department of Pediatrics, has developed this website to serve as a registry for the world's smallest surviving babies.
 
In 1978, in response to the overcrowding of the Neonatal Care Unit at the largest public obstetrics facility, the Mother and Child Institute of BogotᬠDr. E. Rey-Sanabria, a pediatrician and professor at the National University of Colombia developed the so-called Kangaroo Mother technique.
 
 
Sites van Ervaringsdeskundigen:
 
Je site erbij of juist verwijderen: stuur een berichtje naar vroeggeboorte
 
 
[Welkom] [Vroeggeboorte: Wat en Waarom] [Problemen in de couveuse tijd] [Zelf doen in de couveuse tijd] [Verwachtingen] [Medische termen] [Links] [Artikelen en referenties] [Boeken] [Contact] [Awards & Pers]